Arilds Vingård

Om du alltid haft en önskan om att spendera en natt på en vingård och gå på vinprovning så har du kommit till rätt ställe. Du behöver inte ta dig ända till Italien eller Frankrike för denna upplevelsen utan det räcker att ta sig till Arilds Vingård. Till en prisvärd summa kan du övernatta på ett av hotellets 23 rum och uppleva den ultimata vinprovning där du lär dig om allt från tillverkningsprocessen till vinmakning och självklart huvudsakligen får testa olika sorters viner.

Utöver vinprovning så finns i närheten också natur att utforska, härliga badplatser, och golfbanor. Med hjälp av personalens kunskap om området så kan de arrangera aktiviteter utifrån dina intressen eller så kan du välja från deras färdiga paket som Golfpaketet där du kan välja mellan det lilla och stora paketet. I stora paketet ingår golf, vinprovning, och övernattning och i det lilla paketet bara golf och övernattning på vingården.

Arilds Vingård hittar du norr om Höganäs i den mysiga byn Arild. Byggnaden är en av de äldsta i byn och har mycket historia att berätta. Det var när familjen köpte huset som de upptäckte en gammal vinranka på den gamla kullerstensgården som de bestämde sig för att de skulle börja göra eget vin genom att odla vindruvor. En magisk berättelse för en magisk plats. Rummen på vingården beskrivs som små men mysiga och ger dig och din partner den lugn och ro ni letat efter.

Här kan du också få en skräddarsydd upplevelse med middag, vinprovning, och övernattning till ett bra pris. Annette som har hand om vinprovning har en hel del erfarenhet och utbildning inom vinodling och visar gladeligen hur hela tillverkningsprocessen av vin går till, från druva till flaska. Berättelsen om hur den tyska druvan kan växa i det kalla norra är bara en av de spännande historierna man får höra om under vinprovningen. Vinprovningen kan skräddarsys beroende på dig och ditt sällskap där ni kan välja vilka vinländer, druvor, eller produktionsmetoder ni vill lära er mer av och uppleva. Vinsmakning är som en konst och blir definitivt en spännande och unik upplevelse på Arilds Vingård.