Örestrand

I Höganäs hittar du pärlan Örestrand, ett hotell med en otrolig havsutsikt och natur. Med 19 moderna rum och camping är det den perfekta destinationen för att få lugn och ro. I området finns det en hel del roliga aktiviteter att hitta på så som att gå på museum, utforska fiskebodar, eller ta en titt på Kullens fyr. Det finns massor att utforska i närheten men också stillsamma badplatser och stränder där man kan njuta av lugnet. Hotellet ligger bara ett stenkast från havet så det är inga problem att ta en promenad dit på morgonen för en harmonisk stund, under dagen för ett skönt dopp i havet, eller på kvällen för att beakta den magiska solnedgången.

Om man känner för vandring så är Örestrand den idealiska platsen att bo på. Kullaleden som är en 70 km lång led följer precis bredvid Örestrand och fortsätter ända till Helsingsborgs stadskärna. Den sträcker sig genom naturreservatet Kullaberg där du kan observera dramatiska klippformationer och ett spännande växt- och djurliv. Längs leden kan du också uppleva vackra vyer av både Danmark och Öresund samt utsikt över slott som Sofiero, Kulla Gunnarstorp och Krapperup. Man kan även stanna till vid klipporna längs leden och hoppa i havet. På Örestrand kan du uppleva en resa tillbaka till medeltiden, en riktigt historisk upplevelse.

Örestrand är en prisvärd destination som ger dig och ditt sällskap bra tillgång till närliggande områden att utforska. Med strand, natur, och historiska byggnader finns det mycket att uppleva under din vistelse på Örestrand. Börja morgonen med att njuta av en frukost med utsikt mot havet eller naturen och fortsätt dagen med någon utav de många spännande aktiviteterna som går att uppleva i Örestrand. Kanske en joggingtur längs stranden, en utflykt till Kullens fyr, eller ett bad i havet och vila vid sandstranden. Örestrand är destinationen som ger dig värde för pengarna på din resa.